Продавець ТОВ фірма "Тера" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
252 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (24.06).

Кошик
+380 (95) 605-07-56
+380 (67) 903-00-90
+380 (67) 940-20-01

Як зробити коптильню з металевої бочки?

Як зробити коптильню з металевої бочки?

Розглянемо пристрій для копчення риби із звичайної залізної бочки з вставними сітками. Таку коптильню зручно використовувати в польових умовах, тобто можна коптити свіжовиловлену рибу, тільки з річки або моря. Для складання такої коптильні потрібна металева бочка, попередньо прокаленная на вогні, добре підігнані кришки. Споруджуємо фундамент з цегли, а зверху встановлюємо бочку. Під бочкою розводимо багаття, на дно бочки викладаємо тирса і вставляємо 3-4 сітки з дроту, на який викладається риба. Верхня кришка бочки є регулятором концентрації диму всередині бочки. Для надання особливого аромату продуктів при копченні на дно бочки (де тліють тирса) можемо встановити ємність з маслом і приправами.

1 -риба
2 -решітка
3 -протвень
4 -топка Інший варіант коптильні - без використання відкритого вогню. Головна відмінність - наявність паяльної лампи. Для цього використовуємо залізну бочку або частину вентиляційної труби. Далі вирізаємо дно і обпалюємо над вогнем бочку зсередини. В стінках проробляємо на одному рівні отвору один навпроти одного, куди буде кріпитися дріт на яку підвішуються продукти. Для коптильні виготовляємо стакан діаметром 50-60мм і довжиною до півметра, товщиною не більше 3мм. Один кінець труби запаяти, а на другий нарізаємо різьблення. Бочку треба закріпити на підставці так, щоб знизу можна було встановити склянку, заповнений тирсою з невеликою кількістю цукру, для утворення диму. Зверху накриваємо бочку мішковиною або азбестом, фанерою. Ну ось коптильня і готова. Для початку копчення розпалюємо паяльну лампу і розігріваємо склянку з тирсою. Стежимо за димом з бочки, якщо він сильно валить то полум'я трохи зменшуємо. Приблизно через півгодини копчених продуктів даємо охолонути і розвішуємо для провітрювання, а решта тирсу видаляємо зі склянки.

1 - бочка з отворами для проволокі 

2 - "стакан" з тирсою
3 - паяльна лампа Ще один варіант коптильні "серйозніше" з двухсотлитровой металевої бочки. Вварюємо водопровідну трубу під прямим кутом всередину. Діаметр 32мм, на кінці кріпимо муфту. Одну з сторін заварюємо, а на іншій нарізаємо різьблення. У пенал засипаємо просушені тирса і розігріваємо їх паяльною лампою. Тирсу звичайно використовуємо листяних дерев. Приблизно через 10 -15 хвилин як з'явиться дим в бочці ми гасимо лампу. Довше через 2,5-3 години повторюємо процедуру. В середньому для нормального копчення необхідно 5-6 сеансів. Після чого змащуємо рибу олією і вялим протягом 2-3 діб.

1 -гніт
2 -кришка,
3 -металева решітка
4 -труба
5 -муфта
6 -пенал з тирсою
7 -паяльна лампа
8 -бочка

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner